Informacije o

MALO FALI, MNOGO KVARI…

MAGNEZIJUM – MAGIČNI MINERAL ZA PODMLAĐIVANJE

Magnezijum je escencijalni mineral neophodan za pravilno funkcionisanje nervnog sistema, mišića, srca i krvotoka. Doprinosi pretvaranju ugljenih hidrata, proteina i masti u energiju. Učestvuje u preko 300 enzimskih reakcija u telu i proizvodnji energije.

Prema dr Marku Sircusu, autoru knjige “Transdermalna upotreba magnezijuma”:

“Magnezijum je najvažniji mineral za održavanje pravilne elektrolitne ravnoteže i neometan metabolizam ćelija. Magnezijum je drugi najzastupljeniji kation (pozitivno naelektrisan jon) u telu. On je transmembranski i unutarćelijski modulator ćelijske aktivnosti. Zbog toga, njegov nedostatak u telu nije ništa manje nego katastrofalan po život ćelije, ipak, ta činjenica nije opštepoznata.”

Deluje umirujuće na nervni sistem i pomaže kod nesanice, anksioznosti, razdražljivosti, glavobolje i simptoma koji prate PMS.

Održava kožu, tkiva i mišiće (a i srce je mišić) elastičnim, ublažava znake starosti, smanjuje upale i povećava hidrataciju ćelija kože.

Neophodan je za pravilno funkcionisanje ćelijskog zida, pa ćelije lakše dobijaju hranu i izbacuju otrove.

Svi oni koji osećaju hroniičan umor, pad koncentracije, disfunkciju mišića, bol i grčeve u mišićima, vrtoglavice, nervozu, nesanice, aritmije, kalcifikacije… vrlo verovatno imaju manjak magneziijuma.

Zašto nam nedostaje magnezijum:

1.    Sve manje ga je u zemlji, te ga ima manje i u biljkama koje jedemo.

2.    Preredom, namirnice još dodatno gube svoja svojstva.

3.    Stresa je sve više, a stres troši magnezijum.

4.    Unosimo više šećera, a šećer troši magneziijum.

5.    Unosimo mnoge diuretike (kafa, čaj…) a oni dodatno troše magnezijum.

6.     Alkohol i cigarete, ostali otrovi i teški metali takođe troše magneziijum.

Magnezijum možemo uneti u organizam na više načina: oralno, putem injekcija, ali i transdermalno (preko kože).

Istraživanja koja su vršena ukazuju da se oralno unet magnezijum apsorbuje u organizam 5%, a transdermalno čak 75%.

Oralnom primenom, kako bi se pretvorio u magneziijum hlorid, oblik koji telu treba, neophodno je da naš želudac izluči više hlorovodonične kiseline, što može izazvati gastrointestinalne probleme.

Unošenjem magnezijum hlorida ili magnezijum sulfata oralno rizikujemo da dobijemo proliv.

Zbog toga je stav da je transdermalna upotreba magneziijuma najefikasnija.

Kad su prisutni faktori poput stresa, visoke životne dobi, kardiovaskularnih problema i znakova kalcifikacije, mnogi zdravstveni radnici savetuju doze i do 1000 mg magnezijuma dnevno.

Apsorpcija Magnezijuma u crevima opada sa starenjem i prisutnošću gastrointestinalnih poremećaja a posebno kod upotrebe antibiotika i drugih farmaceutskih lekova.

Svi ti problemi čine privlačnijom transdermalnu (preko kože) upotrebu Magnezijum hlorida, kako bi se zaobišao sistem za varenje, potreba za hlorovodičnom kiselinom i pravilnim radom gastrointestinalnog trakta i bubrega.

Boljitke koje oralnom primenom ostvarujete za godinu dana, transdermalnom upotrebom videćete odmah.

Blagotvorno deluje kod bola i grča u mišićima (stopala, listovi, ruke), smanjuje ukočenost i osećaj težine u nogama, ubrzava detoksikaciju, oslobađa organizam od nagomilanih otrova, koji su uzrok mnogim bolestima i neravnotežama u organizumu.

Magnezijum magic oil je potpuno prirodan i bez ikakvih dodataka i emulgatora.

Preporučujemo da u prva 3 meseca svakodnevno na kožu (najbolje na stomak i ispod pazuha) nanesete 50 prsaka (prsak=pritisak na rasprskivač na bočici) magnezijum ulja.

Nakon toga smanjite dozu na 25 prsaka dnevno.

Magnezijum magic oil treba da stoji na koži minimum pola sata. Nakon toga kožu možete sprati vodom, a ako vam ne smeta, možete ga i ostaviti na koži do sledećeg tuširanja.

Pored stomaka i pazuha, možeta ga nanositi i na sva bolna mesta, kao i na sve druge delove tela (lice, dekolte, ruke, noge, leđa…)

Transdermalnom upotrebom magneziijuma imaćete jednu tabletu MANJE na stolu svakoga dana…

Istraživanja su pokazala da magnezijum ima pozitivan uticaj kod sledećih stanja:

·         Visok krvni pritisak i bolesti srca

·         Tip 2 dijabetesa

·         Osteoporoza i problemi sa kostima

·         Migrene

·         Kalcifikacije

·         Mišićni spazmi i grčevi

·         Anksioznost i depresija, epilepsija

·         Problemi sa hormonima

·         Manjak energije

·         Kamenje u bubrezima

·         Problemi sa prostatom

·         Prevenciji raka

·         Astme, bronhitisa, upale pluća, upale grla, gripe

·         Gnojnih čireva,apscesa, zanoktica, inficiranih rana

Francuski hirurg, prof. Pierre Delbet, dr. med. još 1915. godine (I Sv. Rat) tražio je rešenje za čišćenje rana kod vojnika jer je utvrdio da antiseptici koji se tradicionalno koriste zapravo oštećuju tkiva i potstiču infekcije umesto da ih sprečavaju. U svim njegovim ispitivanjima, ulje magnezijum hlorida bilo je daleko najbolje. Otkrio je da je magnezijum hlorid, ne samo neškodljiv za tkiva, nego da uveliko pojačava aktivnost leukocita i fagocitozu (uništavanje patogenih mikroba).

I Dr Mark Sircus piše: „Ulje Magnezijum hlorida, ne samo što je bezopasno za tkivo nego je takođe odlično delovalo na poboljšanje funkcije leukocita; zato je SAVRŠEN ZA SPOLJAŠNJE TRETIRANJE RANA”

Proces podmlađivanja možemo bitno da ubrzamo ako povećamo cirkulaciju kroz stalno zgrčene mišiće korišćenjem Magnezijumovog ulja, uz dubinsku masažu tkiva ili jednostavnim čestim trljanjem, ili polaganjem vrućih obloga.

Ipak, moramo biti oprezni s vrlo osetljivom kožom jer, Magnezijumovo ulje može kod nekih osoba izazivati osećaj žarenja i golicanja (to samo ukazuje da imate manjak magnezijum. Žarenje i golicanje će nestati kada nadoknadite magnezijum, samo budite uporni).

Ipak, ako je žarenje jako intenzivno, najbolje je razrediti Magnezijumovo ulje do prihvatljive razmere. Ako se utrljava u prilično razređenom stanju, može potpuno da se upije u kožu dok u koncentrovanom obliku može ostati lepljiv te ga mnogi zbog toga isperu vodom nakon pola sata.

Kod mnogih stanja kao što je artritis i drugih oblika ukočenosti i bolova, dobro je staviti obloge natopljene Magnezijum ulju na zahvaćeno područje, odnosno, naneti deblji sloj i pokriti (uviti) preko noći (samolepljivom transparentnom folijom).

Mangezijum preporučujemo za zdrave kosti i zube, borbu sa svim infekcijama, za detoksikaciju (te je neophodan nakon uzimanja hemioterapija), za zaštitu organizma od aluminijuma, žive, olova, kadmijuma, berilijuma i nikla, za rešavanje svake hronične ili akutne boli, sprečavanja kalcifikacije ogana i tkiva, za pravilnu proizvodnju i delovanje insulina, smirenje nervnog sistema i dobar san, da nervi imaju kontrolu nad mišićnom aktivnošću, za život bez migrena, za podmlađivanje kože,

Mnogi simptomi Parkinsonove bolesti mogu se prevladati visokim dozama magnezijuma.

Već nakon nedelju dana transdermalne upotrebe magnezijuma vidno se poboljšava funkcionisanje prostate.

Patolološka stanja povezana sa nedostatkom magnezijuma su mnogobrojna: hipertenzija i druge kardiovaskularne bolesti, oštećenje bubrega i jetre, migrene, multipla skleroza, glaukom, Alzheimerova demencija, česte bakterijske infekcije, gljivične infekcije, PMS, nedostatak kalcijuma i kalijuma, dijabetes, grčevi, slabost u mišićima, impotencija, agresivnost, fibromi, gubitak sluha…

Magnezijum štiti od slobodnih radikala, jača imunitet, održava hormonsku ravnotežu, štiti od hroničnih upala koje dovode do artritisa, srčanih oboljenja i raka, učestvuje u liječenju raznih tumora i bolesti jetre, čisti organizam od otrova, štiti ćelije oštećene svim lošim sastojcima hrane i cigareta.

Povećan unos magnezijuma pomaže u prevenciji ili otapanju bubrežnih i žučnih kamenaca. Aktiviraju se probavni enzimi i poboljšava crevna flora. Smanjuju se probavne neugodnosti, nadimanja i loš miris kože i stolice.

Magnezijum smanjuje sve neugodne telesne mirise, ukljiučujući i smrad pazuha i nogu.

Magnezijum ne može biti štetan. Savet svog lekara treba da potraže oni koji imaju ozbiljnih bubrežnih problema ili tokom upotrebe antibiotika.

Rečenicom dr Marka Sircusa, autora knjige “Transdermalna upotreba magnezijuma” zaključujemo ovu priču:

“Bez magnezijuma nema energije, nema kretanja, nema života”

I još nešto… Zašto mi ovo nismo znali ranije? Zašto nas o tome niko ne obaveštava?

Odgovor je jednostavan: magnezijum je jeftin. Nema profita… a neće vam biti neophodni i mnogi drugi lekovi…